Selecteer een pagina

Masters in Detachering voor werkgevers

U

Detacheren

Detacheren is uitlenen van werknemers aan een derde partij. Een afwisselende werksfeer is het gevolg voor de werknemers. Maar belangrijk daarbij is dat het detacheringsbureau rekening houdt met de belangen van twee partijen. Enerzijds de opdrachtgever, het bedrijf dat op zoek is naar kwalitatief goed gemotiveerde werknemers. Maar anderzijds het belang van de werknemers die eisen hebben t.a.v. het werk dat ze moeten uitvoeren, het salaris, overige vergoedingen etc. Maar ook waar komen zij te werken, de cultuur van het bedrijf, de werktijden, contact met de direct leidinggevende. Kortom het bij elkaar brengen van deze partijen vraagt niet alleen veel inzet van het detacheringsbureau, maar zeker ook het hebben van een groot netwerk en bekend zijn met de wensen van beide partijen om een goede match te kunnen maken.

Tussen de regels door, leest u hier dat zoiets ervaring vereist. Maar ook inlevingsgevoel weten wat voor werknemer wordt gezocht en selecteren welke werknemer daarbij past.

Voordelen van detacheren voor werkgever

Voor de werkgever brengt detacheren verschillende voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van detacheren zijn:

  • Je kunt hoogopgeleid personeel inhuren, zonder iemand in dienst te nemen.
  • Je krijgt altijd medewerkers met veel kennis en ervaring.
  • Je krijgt medewerkers tijdelijk en hoeft dus niemand te ontslaan als het wat minder gaat met je bedrijf.
  • Je werknemersbestand blijft altijd flexibel, iets wat zeker handig is als je voornamelijk met kortere projecten werkt.

Wil jij van deze voordelen profiteren? Neem dan contact op Masters in Detachering en huur jouw nieuwe arbeidskrachten in door middel van detacheren, in plaats van deze personen direct een contract te moeten verstrekken.

h

Selecteren en plaatsen

De belangen zijn groot, dikwijls is er sprake van een tijdsspanne waarbinnen een project opgeleverd moet worden en meer van dat soort zaken. Bekendheid met de werknemers is een vereiste om te weten wie waar geschikt voor is. Weten hoe een werknemer te werk gaat en jezelf de vraag stellen of de geselecteerde werknemer past bij de wens van de opdrachtgever. Het is o.a. om die reden dat wij werknemers zelf screenen, op opleiding, behaalde diploma’s, afkomst het beheersen van de Ned e/o Engelse taal. Maar ook de privéomstandigheden van de werknemer en het kunnen overleggen van een (VOG) Verklaring omtrent Gedrag, maar ook het hebben van de vereiste certificaten zoals bijvoorbeeld VCA (II) Zo ook de werkervaring van werknemers inventariseren wij. Hoe bekend is de werknemer met bepaalde werkzaamheden en wat is zijn referentie daarbij. Kortom een plaatsing doen wij met zekerheid en niet op hoop van zegen.

Onze detacheerder Pieter van Rijt is ruim 25 jaar werkzaam in de detacherings- en uitzendbranche. Pieter is niet alleen goed bekend met alle regelgeving hieromtrent, maar heeft ook een heel groot netwerk van werknemers waardoor hij heel snel de match weet te maken tussen de opdrachtgever en de werknemer die hier optimaal aan voldoet. Pieter plaatst niet alleen de juiste werknemer, maar is in de regel altijd bij de start de 1e dag van de werknemer aanwezig om de introductie persoonlijk te begeleiden, tenzij werknemers bekend zijn met de opdrachtgever vanwege het feit dat ze daar eerder hebben gewerkt, iets dat regelmatig zich voordoet omdat de opdrachtgever tevreden is met de werknemers.

Ja, ik zoek een goede baan!

Je kunt contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. We vertellen je graag meer wat we voor je kunnen betekenen.